Externe

Ministrul britanic se află în Africa pentru a consolida planul de expulzare a migranților

Ministrul britanic de interne a sosit sâmbătă în Rwanda pentru o vizită menită să consolideze angajamentul guvernului britanic față de un plan controversat de deportare a unor solicitanți de azil în țara africană.

Înaintea vizitei sale, ministrul de interne Suella Braverman a declarat că politica de migrație “va acționa ca un puternic factor de descurajare împotriva călătoriilor periculoase și ilegale”.

Guvernul conservator al Marii Britanii dorește să împiedice migranții să ajungă în Regatul Unit în călătorii riscante peste Canalul Mânecii, iar un acord de deportare semnat cu Rwanda anul trecut făcea parte din măsurile menite să descurajeze sosirile. Peste 45.000 de persoane au ajuns în Marea Britanie cu barca în 2022, față de 8.500 în 2020.

Conform planurilor, unii migranți care sosesc în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici ar urma să fie transportați în Rwanda, unde cererile lor de azil vor fi procesate. Cei cărora li s-ar acorda azil ar rămâne în țara africană în loc să se întoarcă în Marea Britanie.

Dar planul de 140 de milioane de lire sterline (170 de milioane de dolari) a fost împotmolit în contestații legale și nimeni nu a fost încă trimis în Rwanda. Marea Britanie a fost forțată să anuleze primul zbor de deportare în ultimul moment, în iunie, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că planul implica “un risc real de daune ireversibile”.

Sursa AP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *