Externe

Ministrul de Externe al Estoniei: Aderarea Suediei și Finlandei la NATO ar spori securitatea regiunii baltice

Aderarea Suediei și Finlandei la NATO ar spori securitatea regiunii baltice, consideră ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimets, potrivit Reuters.

„Când vedem că în vecinătatea noastră noi țări democratice aderă la NATO, știm că acest lucru va însemna exerciții comune mai ample și o mai mare cooperare în domeniul apărării” a declarat șefa diplomației estoniene la Berlin, unde a participat sâmbătă la o reuniune cu omologii săi din Alianța Nord-Atlantică.

De asemenea, Eva-Maria Liimets și-a mai exprimat speranța că Suedia, Finlanda și Turcia vor depăși diferențele în legătură cu aderarea primelor două la NATO, adăugând că atmosfera de la reuniunea de la Berlin a fost foarte încurajatoare.

„Am observat unele diferențe, dar am văzut și disponibilitatea acestor țări de a depăși diferențele dintre ele”, a adăugat ea.

Totodată, Estonia apreciază consolidarea prezenței NATO în regiunea Mării Baltice, dar își dorește ca aliații să treacă de la întărirea prezenței la intensificarea apărării.

„Asta ar însemna să avem o prezență mai solidă a forțele terestre, dar și a apărării aeriene și maritime”, mai menționat Eva-Maria Liimets.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *