Politică

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO

Şeful diplomaţiei moldoveneşti s-a referit la priorităţile agendei de cooperare Republica Moldova-NATO în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP), subliniind determinarea autorităţilor moldoveneşti de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională, în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate, fiind urmărit scopul consolidării securităţii naţionale şi a cetăţenilor Republicii Moldova, cu respectarea principiului de neutralitate a ţării.

În context, ministrul a reiterat disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti pentru deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, reprezentanţă în cadrul căreia vor activa experţi civili din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova şi care va facilita cooperarea pe linie bilaterală, inclusiv, implementarea proiectelor cu sprijinul Alianţei.

Ministrul a exprimat mulţumiri pentru asistenţa acordată Republicii Moldova în realizarea acestor deziderate, un exemplu elocvent fiind instruirea în jur de 2 mii de experţi naţionali în domeniile combaterii corupţiei, apărării, securităţii frontierelor, planificare în situaţii de urgenţă, etc.

Secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller a accentuat susţinerea fermă a Alianţei Nord-Atlantice pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, respectul pentru neutralitatea ţării. Reprezentantul NATO a menţionat disponibilitatea Alianţei de a oferi, în continuare, expertiza şi asistenţa necesară în promovarea acestor reforme. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *