Actualitate

Ministrul de Externe român a dezvăluit când va fi prima tranșă din creditul oferit de România

Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, care se află într-o vizită la Chișinău. Demnitarul este însoţit de secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Desir.

Cei doi oficiali au venit la Chișinău cu două săptămâni înainte de intrarea deplină în vigoare a Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Printre subiectele abordate se numără lupta împotriva corupției, reforma justiției și a sistemului financiar-bancar, dar și reglementarea prețului la energie.

„Sperăm că domnii miniștri se vor întoarce în capitalele dumnealor cu un sentiment puternic de încredere în capacitatea noastră de a realiza cu seriozitate și determinare angajamentele asumate", a declarat ministrul de Externe, Andrei Galbur.

Oficialii străini au apreciat reformele implementate de Guvernul Filip și au îndemnat autoritățile să continue parcursul european.

„Am venit, de asemenea, cu mesajul de recunoaştere a eforturilor pe care Guvernul actual al Republicii Moldova le-a făcut pentru a aprofunda procesul de reforme şi cu un mesaj de încurajare puternică de continuare a acestor lucruri. S-au făcut progrese, dar sunt în continuare multe lucruri care trebuie rezolvate", a precizat ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu.

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Desir, Moldova a înregistrat cele mai mari progrese în cadrul Parteneriatului Estic.

Politics.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *