CSI / RusiaUE / Nato

Ministrul de externe ungar califică drept ”ipocrite” declarațiile lui Borrell privind sancțiunile împotriva Rusiei

Guvernul ungar a calificat marţi, 15 noiembrie, drept ” ipocrite” declaraţiile făcute în urmă cu o zi de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit căruia UE nu a crezut niciodată că sancţiunile în sine ar putea pune capăt războiului în Ucraina, relatează EFE și Agerpres.

”Este multă ipocrizie aici”, a declarat ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto în faţa presei când a fost întrebat despre declaraţiile lui Borrell.

Szijjarto a explicat că la reuniunea de luni a miniştrilor de externe ai Uniunii Europene ”unii (politicieni) au pus sub semnul întrebării că scopul sancţiunilor a fost acela de a pune capăt războiului din Ucraina”.

”În acest caz, la ce să ne aşteptăm? Dacă sancţiunile nu au legătură cu sfârşitul războiului, atunci de ce o facem?”, s-a întrebat retoric el, oponent al sancţiunilor comunitare împotriva Rusiei pentru invazia în Ucraina.

Luni, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe a declarat, după reuniunea ministerială, că sancţiunile slăbesc economia rusă, adăugând că UE nu a crezut niciodată că ele vor pune capăt războiului.

”Sancţiunile slăbesc economia rusă. Ele slăbesc capacitatea ruşilor de a cumpăra şi moderniza tehnologia. Noi nu ne aşteptăm sub nicio formă ca sancţiunile în sine să pună capăt războiului, dar ele slăbesc desigur capacitatea armatei ruse de a-şi reînnoi fiecare echipament”, a explicat Borrell.

De asemenea, șeful diplomaţiei europene a atras și asupra pierderilor enorme suferite de Rusia pe câmpul de luptă în Ucraina.

Marţi, Szijjarto a apreciat că efectele sancţiunilor sunt ”suferinţa” economiei europene şi inflaţia.

”A venit timpul de a regândi întreaga politică a sancţiunilor” Uniunii Europene, a declarat ministrul ungar.

Premierul ungar, Viktor Orban, liderul din UE este cel mai apropiat de Putin şi a criticat pachetele de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, chiar dacă până în prezent le-a aprobat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Hai, roiu din UE, bozgorilor! Restul natiunilor demult s-au saturat de mofturile voastre nerusinate. Tot timpul nu faceti nimic util, doar stati si cereti: vrem bani, vrem ajutoare, vrem Transilvania, vrem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *