Ultima oră

Ministrul de interne: Acţiunile violente ale poliţiştilor din noaptea de 7-8 aprilie au fost pregătite

Ministrul de interne a mai declarat că de moartea lui Valeriu Boboc ar trebui să răspundă cei care au ordonat poliţiei un comportament agresiv. „Valeriu Boboc a fost bătut chiar de către unul din şefi. Trebuie să înţelegem că poliţiştii au ieşit în acea noapte nu doar să elibereze Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar şi să bată”, a spus ministrul.

„Pe parcursul a opt ani de guvernare comunistă au fost educaţi poliţişti de o altă formaţie, astfel încât vedem că majoritatea dintre ei sunt implicaţ şi în cazuri de nerespectare a drepturilor omului. Evenimentele din 7 aprilie ne-au pus în gardă, nu trebuie să se mai repete”, a declarat Catan, menţionând că în perioada 2001-2009 din rândurile ministerului de interne au fost concediaţi peste 14 mii de profesionişti. Totodată, Victor Catan spune că este necesar „să fie separat grâul de neghină”, pentru că în cadrul MAI sunt şi foarte mulţi poliţişti care îşi fac cinstit meseria.

Prezent la emisiune, avocatul lui Valeriu Boboc, Valeriu Pleşca, a spus că atât cel care l-a omorât pe tânăr, cât şi complicii sau instigatorii, vor trebui să fie pedepsiţi deopotrivă.

Victor Catan şi Valeriu Pleşca au mai fost de părere că informaţiile potrivit cărora Valeriu Boboc ar fi avut şase antecedente penale nu este veridică şi că vine să compromită imaginea tânărului. Părinţii decedatului la fel susţin că fiul lor nu a fost nici criminal, nici jefuitor.

Valeriu Boboc a fost găsit mort după noaptea protestelor din 7 aprilie. Prima versiune oficială avansată a fost că tânărul de 23 de ani a murit din cauza intoxicării cu o substanţă necunoscută. La insistenţa familiei şi a societăţii civile, tânărul a fost deshumat, iar expertiza medico-legală repetată, pentru care a fost invitat şi un expert străin, a arătat că acesta a murit din cauza unor leziuni corporale incompatibile cu viaţa.

La un an de la decesul tânărului, a fost reţinut un colaborator al Comisariatului General de Poliţie, bănuit de omorârea lui Valeriu Boboc.

Sursa: Info-Prim-Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *