Actualitate

Ministrul de Interne locuiește într-o casă de lux scrisă pe socrii săi // VIDEO

Alexandru Jizdan, ministrul de Interne: “Casa aceasta nu este una furată sau construită, așa cum vreți să interpretați dumneavoastră. Această casă este construită cu efort comun. Este un proiect comun al meu și al unor membri ai familiei mele. A fost construită mult timp, dar până la urmă s-a decis ca ea să fie introdusă în declarația pe venit pe mine, deoarece eu locuiesc în această casă”.

Într-adevăr, în ultima declarație de venit ministrul Jizdan a indicat că, începând cu anul 2015, are în folosință o casă de circa 300 de metri pătrați. Asta deși Nelea Jizdan, soția acestuia, încă în 2012 plasa pe rețelele de socializare fotografii cu vila din orașul Codru.

De fapt, vila secretă a ministrului a apărut în declarațiile de avere abia după dezvăluirile RISE Moldova din ianuarie 2016. Locuința ministrului este înconjurată de un gard înalt și păzită de o firmă de securitate.

PROPRIETARI OFICIALI – SOCRII MICI

Conform documentelor cadastrale, locuința a fost dată în exploatare în 2011, pe când Jizdan era șef de direcție la Ministerul de Interne. Terenul a fost cumpărat mult mai devreme, în 2006, când Jizdan avea o funcție similară. Proprietari ai casei, dar și ai terenului, sunt socrii ministrului – Petru și Maria Croitoru. Însă aceștia sunt doar proprietari pe hârtie.

De fapt, cuplul Croitoru trăiește într-o locuință modestă din satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Maria Croitor, soacra ministrului, are 62 de ani și lucrează infirmieră la Oficiul medicilor de familie din localitate.

PROFIL DE MINISTRU

Alexandru Jizdan are o carieră de peste 20 de ani în structurile de forță. Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, acesta mai deține un apartament de peste 70 de metri pătrați, un teren de șase ari și două mașini – un Land Rover în valoare de 20 de mii de euro, cumpărat în 2015, și un Volkswagen de 10 mii de euro, procurat în 2013, care este condus de soție.

Oficial, în 2017 Alexandru Jizdan a obținut peste 180 de mii de lei din salariu, ceea ce ar însemna aproximativ 15 mii de lei pe lună. De asemenea, a primit 78 de mii de lei sub formă de pensie, ceea ce ar însemna încă șase mii și jumătate de lei lunar. Tot în 2017 soția ministrului a adus în familie, din activități în domeniul privat, peste 75 de mii de lei.

Dacă e să facem un calcul în baza veniturilor pe care le-a declarat, Jizdan ar fi trebuit să economisească un salariu de ministru timp de 22 ani ca să-și permită o asemenea vilă, mai scriu cei de la RISE Moldova.

Investigația completă poate fi citită aici.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *