Actualitate

Ministrul de Interne: Poliţia va monitoriza şi automobile cu numere de înmatriculare străine

Recean a precizat că actualmente este testat un program special în acest sens. "Ideea constă în aceia că încălcările depistate cu ajutorul camerelor video, în care sunt implicate automobilele cu numere străine să fie certificate imediat, iar informaţia transmisă cât mai rapid celui mai apropiat echipaj de poliţie, care va oprii automobilul cu pricina şi va întocmi proces verbal", a spus ministrul de Interne.

Dorin Recean a mai comunicat că actualmente sunt instalate camere de monitorizare video a traficului rutier în 70 de intersecţii, însă până în anul 2016 numărul lor urmează să ajungă la 2600 în toată ţara. "După instalarea camerelor de monitorizare video în Chişinău a scăzut simţitor numărul accidentelor rutiere. Astfel se educă participanţii la trafic să respecte legea", a argumentat ministrul.

Dorin Recean a mai comunicat că unul din proiectele sale este majorarea amenzilor pentru încălcarea regulilor la trafic. ‘Amenzile care sunt acum nu-i prea sperie pe şoferi. Pentru unii chiar prezintă o nimica toată. Pentru a disciplina şoferii, este nevoie de majorat aceste amenzi. Dar vom face acest lucru după ce vor fi majorate salariile poliţiştilor. Există riscul că majorarea amenzilor ar spori cazurile de corupţie printre inspectorii de patrulare", a conchis Recean.

Potrivit statisticilor prezentate de către ministrul de interne, anual în adresa MAI parvin în medie câte 1400 de plângeri din partea cetăţenilor, care reclamă poliţiştii pentru acte de corupţie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *