Politică

Ministrul Economiei şi-a depus demisia din această funcţie. Lupu: Solicitarea lui Lazăr a venit din propria iniţiativă

Anunţul a fost făcut de către preşedintele PDM, Marian Lupu, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului permanent extins al PDM de miercuri, 2 iulie.

Marian Lupu a spus că solicitarea lui Valeriu Lazăr a venit din propria iniţiativă şi nu urmare a unor disensiuni, conflicte sau supărări. Liderul PDM a spus că, deocamdată, fracţiunea partidului nu a decis cine va lua locul lui Andrian Candu în conducerea Parlamentului.

Valeriu Lazăr a spus că a venit cu cererea de demisie încă acum un an, însă, deoarece a fost implicat în mod direct în negocierile privind Acordul de Asociere, care prevede şi Acordul de Liber Schimb, a amânat această decizie până la ratificarea acordului, care a avut loc miercuri, 2 iulie. „Este o decizie personală, luată ceva timp în urmă, dar am simţit nevoia să-mi duc acest mandat dat de către partid până la capăt”, a spus Valeriu Lazăr. Acesta a mai spus că este de 20 de ani la Ministerul Economiei şi de 5 ani în această funcţie care este una extenuantă. El a mai spus că fiecare om are nevoie de schimbare şi că va rămâne în spaţiul public.

Candidatura lui Andrian Candu pentru funcţia de ministru al economiei a fost propusă de chiar Valeriu Lazăr. 

Demersurile procedurale au fost expediate către premierul Iurie Leancă şi către preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timfoti.

Menționăm că, Valeriu Lazăr a deţinut funcţia de ministru al economiei în guvernele Filat 1 şi Filat 2, precum şi în actuala componenţă a Guvernului Leancă. În Ministerul Economiei lucrează din anul 1994. Este vicepreşedinte PDM.

Reamintim că, Andrian Candu a devenit vicepreşedinte al Parlamentului în mai 2013. Este, de asemenea, vicepreşedinte PDM.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *