Politică

Ministrul Economiei, V.Lazăr se PREFACE că nu înțelege de ce RUȘII BLOCHEAZĂ VINUL MOLDOVENESC

Agenţia de presă Reuters menționează că stoparea importurilor vine ca răspuns la acțiunile unei țări mici, ex-sovietice, de a-şi extinde relaţiile cu Uniunea Europeană.

Șeful Serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor a declarat ieri pentru Interfax că interzicerea unei principale filiere de export pentru Moldova intră astăzi în vigoare, întrucât „țara noastră a eșuat în mod repetat să acționeze pentru a îmbunătăți calitatea produselor”.

„Noi nu intenționăm să acționăm ca o bonă pentru economia Moldovei. Interdicția este un pas necesar pe care ne-am angajat să-l facem fără tragere de inimă, dar este singura modalitate de rezolvare a situației actuale. Au existat încălcări în pregătirea tehnică, depozitare și producție”, a spus Onișcenko la Moscova, potrivit Interfax.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat că pentru partea moldovenească nu este clară schimbarea de poziție a Rusiei. „Moscova este nemulțumită de faptul că, în noiembrie, Republica Moldova urmează să încheie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, a menţionat ministrul Economiei pentru Reuters.

Un reprezentant al Kremlinului a avertizat, în această lună, că autoritățile de la Chișinău ar putea suferi represalii din partea Moscovei, care pot implica reducerea livrărilor de gaze rusești pe care Moldova contează foarte mult. Vecina Republicii Moldova, Ucraina, este o altă fostă republică sovietică, care, sub presiunea de la Kremlin, a oprit planurile sale de integrare europeană.

Vânzările către Rusia, principala piață pentru băuturile alcoolice ale Republicii Moldova, au fost estimate, în anul trecut, la circa 135 de milioane de dolari, mai notează Reuters.

"Nu intenționăm să fim pe post de dadacă pentru economia Republicii Moldova" declară misterior G. Onișcenko, omul care nu face politică și "răspunde" de sănătatea poporului rus. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *