Actualitate

Ministrul Educației cere ca patru facultăți de DREPT să fie închise

Problemele au fost depistate în urma procesului de evaluare a programelor de studii din domeniul Drept, inițiat de Ministerul Educației.

Instituția cu cele mai grave probleme identificate este Universitatea slavonă urmată de Institutul de Științe Penale și Criminologie, Universitatea perspectiva INT dar și Institutul Nistrean de Economie şi Drept din Bălţi. În cazul celor patru universități ministerul va propune Guvernului să nu acorde acreditare pentru studii superioare de licență și masterat în domeniul Drept la aceste instituții.

Maia sandu a venit și cu o soluție în ce privește studenții care deja învață în aceste instituții. Prin urmare tinerii vor finaliza anul de studiu, iar ulterior vor fi transferați la alte universități acreditate pentru a-și lua licența sau masterul în Drept.

Universitățile care nu au trecut evaluările vor putea să elimine carențele depistate și să solicite ulterior Agenției Naționale de Asigurare a Calității o nouă verificare. Dacă se va constata că problemele au fost înlăturate, universitățile vor obține autorizații provizorii pentru a putea înmatricula din nou studenți la facultățile de drept.

Programele de formare profesională în domeniul dreptului au fost evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), structura fiind selectată în urma unui concurs internațional desfășurat de Ministerul Educației.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *