Finanţe

Ministrul Finanțelor: În 2023, pensiile vor fi indexate doar cu 14,1 la sută

În anul 2023, pensiile vor fi indexate doar cu 14,1 la sută, a declarat Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul unei emisiuni de la Rlive că din lipsă de fonduri, pensiile nu pot fi indexate la nivelul inflației din Republica Moldova.

„Noi vom veni cu o indexare de 14,1 la sută, ulterior, pe parcursul anului vom vedea care este evoluția veniturilor și probabil, dacă va fi posibil se va reveni la acest subiect, dar trebuie să ținem cont că, indexarea în 2022, pe pensii, în special și a plăților unice care au fost au asigurat veniturile din pensii, a fost foarte aproape de pierderile din inflație. Pentru a indexa pensia mai mult, nu avem aceste venituri, noi putem permite atât cât avem în bugetul asigurărilor sociale”, a spus Dumitru Budianschi.

De asemenea, ministrul a mai spus că din luna ianuarie, salariile în sectorul bugetar vor fi majorate cu o sumă fixă de 1 mie 300 de lei.

Vă amintim că din luna aprilie a anului 2022, coeficientul de indexare a pensiilor a constituit aproape 14 %, echivalent cu rata inflației la sfârșitul anului 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *