InternaționalUcraina

Ministrul german al agriculturii critică restricțiile impuse de Polonia la importurile de cereale din Ucraina

Ministrul german al agriculturii, Cem Özdemir, a criticat marţi, 25 iulie, restricţiile impuse de Polonia la importurile de cereale din Ucraina, calificându-le drept o simplă manevră de campanie electorală, potrivit Dpa și Agerpres.

”Nu se poate ca solidaritatea cu Ucraina să fie subminată din cauza unei campanii electorale interne”, a declarat Özdemir marţi la Bruxelles, înainte de o întâlnire cu miniştrii agriculturii din UE.

Menționăm că Polonia se pregăteşte să aleagă un nou parlament în luna octombrie, deşi data votului nu a fost încă anunţată.

Singura persoană care se bucură de aceste restricţii este Vladimir Putin, a declarat Özdemir adăugând: ”Nu ar trebui să facem nimic care să-l facă fericit pe Vladimir Putin”.

Polonia şi alte câteva ţări din Europa de Est au impus restricţii asupra cerealelor exportate din Ucraina, ca răspuns la protestele fermierilor autohtoni îngrijoraţi de creşterea concurenţei, dat fiind importurile mari din Ucraina.

Alături de Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria vor, de asemenea, ca restricţiile la importul de cereale ucrainene să fie extinse dacă Comisia Europeană nu găseşte o altă soluţie, potrivit surselor citate.

Comisia a extins restricţiile la importurile de cereale din Ucraina până în data de 15 septembrie.

De asemenea, ministrul german al agriculturii spune că este clar că vecinii Ucrainei nu vor fi lăsaţi singuri, indicând că va discuta cu omologii săi cu privire la modul în care poate fi ajutată Polonia, în special, precum şi celelalte ţări.

Ca o posibilă soluţie, a sugerat el, produsele ar putea fi expediate sigilate către porturile din statele baltice, de exemplu, potrivit Dpa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. De ce nu importa Germania toata productia de cereale din Ucraina ? Astfel nu si-ar mai bate nimeni capul. Iese ministrul german “al agriculturii” sa zica si el ceva….sa fie bagat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *