CSI / RusiaInternaționalRăzboiUE / Nato

Ministrul german al Apărării îndeamnă NATO să acționeze pentru a-l contracara pe Putin: „Războiul brutal de agresiune rusesc din Ucraina devine din ce în ce mai brutal”

Situația actuală obligă statele membre ale alianței NATO să facă mai multe pentru că „nu știm cât de departe poate merge grandoarea lui Vladimir Putin”, a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, cu ocazia participării la inaugurarea sediului noii brigăzi NATO înființate în Lituania, relatează Euronews.

„Războiul brutal de agresiune rusesc din Ucraina devine din ce în ce mai brutal și fără scrupule. Amenințarea Rusiei cu arme nucleare arată că autoritățile ruse nu au niciun scrupul”, a declarat Lambrecht.

Putin a ridicat perspectiva folosirii armelor nucleare de două ori în ultimele săptămâni, pe fondul retragerii rușilor în sudul și estul Ucrainei.

Pentru prima dată Germania a desfășurat trupe în Lituania, care se învecinează cu enclava rusă Kaliningrad, în 2017. În iunie 2022, Berlinul a fost de acord să-și intensifice prezența în țară, drept răspuns la declanșarea războiului din Ucraina în februarie.

Noul sediu va acționa ca un punct de trecere pentru desfășurarea rapidă a unei brigăzi de 5.000 de soldați într-o potențială linie de luptă, dacă este necesar, potrivit Libertatea.

De asemenea, Lambrecht a adăugat că exercițiile militare frecvente ar putea face acest proces să se miște mai rapid.

De la invadarea Ucrainei, națiunile baltice au cerut NATO să-și sporească prezența în regiune. Cele trei state se tem că Rusia ar putea amenința propria lor securitate sau suveranitate și pe cea a alianței.

Alte state membre NATO și-au exprimat îngrijorarea că o prezență consolidată la periferia Rusiei ar putea escalada tensiunile, în timp ce o prezență permanentă a NATO ar costa alianța miliarde de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *