CSI / RusiaExterneRăzboiUcraina

Ministrul german de Externe declară că Rusia continuă să fie izolată la nivel internaţional din cauza războiului din Ucraina

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat joi, 21 septembrie, că Rusia a fost criticată la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi în Consiliul de Securitate al ONU, în condiţiile în care Moscova continuă să fie izolată la nivel internaţional din cauza războiului din Ucraina, relatează Agerpres.

”Moscova a primit critici clare în cadrul Adunării Generale şi în Consiliul de Securitate pentru încălcarea continuă a Cartei ONU”, a declarat şefa diplomaţiei germane joi seara, la sfârşitul participării sale la Adunarea Generală a ONU de la New York, înainte de a se întoarce la Berlin.

”Rusia rămâne izolată”, a mai adăugat Baerbock.

Moscova s-a confruntat cu ”o opoziţie puternică când a încercat să pună la îndoială declaraţii importante privind dezvoltarea durabilă şi sănătatea globală”, mai ales din partea ţărilor din Africa, America Latină şi Asia, a mai spus ministrul german de Externe.

Menționăm că Baerbock a participat de duminică la Adunarea Generală a ONU de la New York, rămânând o zi în plus faţă de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care şi-a încheiat discuţiile la ONU miercuri seara şi a revenit în Germania.

De asemenea, ministrul german de Externe a luat cuvântul la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din regiunea Nagorno-Karabah.

Baerbock a mai cerut comunităţii internaţionale să adapteze Naţiunile Unite la viitor prin reforme profunde, adăugând că organizaţia are nevoie de o ”modernizare”, potrivit sursei citate.

”Aceasta săptămână plină mi-a arătat că marea majoritate a lumii vrea mai multă cooperare internaţională, vrea să găsească soluţii comune”, a conchis ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *