CSI / Rusia

Ministrul german de externe și Lavrov au discutat la telefon despre criza din Ucraina și situația din Transnistria

Pe marginea acestui subiect au purtat discuții și președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, care au examinat, de asemenea, ‘situația din Transnistria, o situație care necesită eforturi politice și diplomatice sporite’. 

‘În urma unei convorbiri telefonice care a avut loc astăzi (luni) între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, miniștrii de externe au continuat să caute modalități de rezolvare a crizei din Ucraina’, potrivit textului amintit.

În cadrul convorbirii telefonice dintre Putin și Merkel, cei doi lideri au subliniat necesitatea unui efort internațional pentru stabilizarea situației din Ucraina. Șeful statului rus a insistat, la rândul său, asupra importanței unei reforme constituționale în această țară. O astfel de reformă, potrivit liderului de la Kremlin, ‘trebuie să garanteze locuitorilor din toate regiunile ucrainene respectarea intereselor lor legitime’.

În ultimul timp, situația din Transnistria, conform unor observatori ruși, a început să apară din ce în ce mai frecvent în convorbirile dinte autoritățile ruse și liderii occidentali.

În discuția cu Merkel, Putin a subliniat necesitatea ‘adoptării unor măsuri eficiente în vederea eliminării blocadei externe împotriva regiunii (transnistrene) și căutarea unei soluții juste și complete a problemei’.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *