ActualitatePolitică

Ministrul Justiției acuză avocații lui Stoianoglo de ”manipulare”

Ministrul Justiției acuză avocații lui Alexandr Stoianoglo de ”manipulare” privind întrebările și recomandările CEDO în raport cu procurorul general suspendat.

Ministrul Justiției a publicat repetat un comunicat al său din 30 mai, în care precizează că va cere opinia pe acest caz de la toate părțile implicate, transmite Știri.md.

„Astăzi, în spaţiul public au apărut doar comentariile avocaților domnului Stoianoglo pe marginea cererilor făcute publice de CtEDO la data de 20 iunie 2022, fapt care nu schimbă datele problemei. Cum am spus anterior, Ministerul Justiției (Agentul guvernamental) va solicita opiniile tuturor autorităților implicate și, în termenul acordat de către instanţa europeană de contencios a drepturilor omului (până la 22 septembrie 2022), va prezenta poziția Guvernului referitor la cererile menționate” a declarat Ministerul Justiției.

Vă amintim că CtEDO a cerut explicații de la Guvernul Repubicii Moldova în cazul dosarului procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău anunță că vor formula o poziție oficială prin care vor răspunde solicitărilor Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) pe marginea dosarului lui Alexandr Stoianoglo, până în luna septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. A. Stoianoglo, pe lângă faptul că e un incopetent care știe a vorbi, dar nu și acționa. Nu în zadar în aproape 2 ani de activitate n-a mișcat deloc lupota cu corupția. Totodată, el e un personaj care voalat face parte din așa zisul RUSCHII MIR. PUNCT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *