Politică

Ministrul MAIE, despre necesitatea parității diplomatice cu Rusia. „În cazul Rusiei, putem constata că, în ultimii 30 de ani, a avut politici ostile la adresa R. Moldova”

Necesitatea unei parități diplomatice cu Rusia vine din faptul că Moscova duce politici ostile împotriva Republicii Moldova, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Este o situație standard ca statele mici și cele mari să aibă un număr de diplomați diferit. Noi chiar cerem partenerilor externi, Uniunii Europene, să-și mărească personalul diplomatic, pentru că prezența lor ne ajută. Însă pentru orice țară e important ca diplomații să lucreze pentru îmbunătățirea relațiilor, nu înrăutățirea lor. În cazul Rusiei, putem constata că, în ultimii 30 de ani, a avut politici ostile la adresa R. Moldova. Mai concret, Moscova sprijină separatismul, menține trupe pe teritoriul nostru, a impus de mai multe ori embargouri. Eficacitatea acestor eforturi diplomatice ne face să analizăm în ce măsură prezența atât de mare a diplomaților ruși ajută sau complică relațiile noastre” a notat Popescu.

De asemenea, el a mai adăugat că Rusia continuă să exercite presiuni asupra Republicii Moldova, dar și a avut mai multe tentative de destabilizare a situației. Din această cauză, Chișinăul analizează un spectru mai larg de măsuri prin care să limiteze tentativele Rusiei de destabilizare, inclusiv prin intermediul grupurilor criminale, precum grupul Șor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *