Social

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-a întâlnit cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a menționat importanța și necesitatea menținerii unui dialog deschis și constructiv dintre autoritățile publice centrale și cele locale pentru ca problemele cetățenilor să fie auzite și rezolvate cât mai rapid.

Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost sistemul actual de salarizare a funcționarilor publici, acordarea ajutorului social, domeniul asistenței sociale și finanțarea instituțiilor sociale locale. Totodată, aceștia au solicitat revizuirea cadrului legal de acordare a ajutorului social și transparență în stabilirea sumelor acordate.

Stela Grigoraș a precizat că ministerul a inițiat o amplă reformare structurală pe toate domeniile, astfel, în scurt timp cetățenii vor simți schimbarea. Soluționarea problemei salarizării va fi posibilă odată cu implementarea reformei administrației publice centrale și reformarea sistemului de salarizare care este unul învechit. Totodată, aceasta a menționat că a fost instituit un grup de lucru în acest sens, care urmează în termen de trei luni să vină cu un concept nou privind sistemul de salarizare.

Ministra a declarat că Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei este deschis spre colaborare cu Congresul Autorităților Locale și în timpul apropiat urmează să semneze un memorandum de colaborare între ambele părți. „Vă îndemn să veniți cu inițiative și propuneri la elaborarea politicilor în domeniu. Prin implicare și eforturi comune putem rezolva problemele cetățenilor și schimba lucrurile în Republica Moldova”, menționat Stela Grigoraș.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *