Editorial

Ministrul Oleg Efrim, după ce va fi demis, nu va mai fi patriot…

Există întrebări, cum se zice. Și nu numai din partea mea. Recent și un tânăr se întreba pe un blog: ”Ce înseamnă pentru un basarabean patriotismul? Steagurile, imnurile, paradele şi declaraţiile de dragoste şi mândria de a fi „moldovean”? Nu prea știe ce înseamnă patriotism nici fiul ministrului Justiție, Oleg Efrim. Pe 27 august, de Ziua Independenței, o reporteră a unei televiziuni îl întreabă pe acesta care venise cu taică-său să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare: ”Ce înseamnă patriotism”? Copilul a răspuns sincer: ”Nu prea știu”. Taică-său, ministrul Justiției Oleg Efrim, vădit încurcat, ca să salveze situația – nu face bine imaginii unui ministru statalist ca fi-su să nu știe ce înseamnă patriotism! – a răspuns în locul acestuia. Rog cititorul să fie atent: răspunsul e demn de o antologie a prostiilor debitate de politicienii moldoveni: ”Faptul că eu azi sunt aici – asta înseamnă patriotism”! Reiese, că în R. Moldova sunt patrioți numai acei care vin pe 27 august și depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Altfel privind lucrurile, putem spune că ministrul Justiței Efrim a pus degetul pe rană, recunoscând un trist adevăr: azi în R. Moldoca sunt patrioți doar cei care formeză elita conducătoare – conducerea de vârf, miniștri, deputații, șefii de departeamente ș.a.m.d. Căci anume aceștia vin în această zi să depună flori nu sunt patrioți… Adică, la noi, în R. Moldova, ești patriot numai cât ești ministru, iar dacă ești demis și nu mai participi la depunerea de flori, la ce bun să mai fii patriot?

…Bloggerul de care pomeneam la început a răspuns altfel la această întrebare: ”În R. Moldova nu există PATRIOŢI, există doar proştii, naivii şi nemernicii care îşi însuşesc această calitate”. Așa să fie?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *