Internațional

Ministrul polonez de Externe despre cele patru scenarii pentru Ucraina

"Cred că situația este următoarea: avînd în vedere faptul că Ucraina nu promovează reforme, că economia sa este ineficientă și coruptă, statul s-a pomenit în pragul falimentului și, prin urmare, are nevoie de ajutor din exterior", – a declarat Sikorski într-un interviu pentru Radio Polonia.

Potrivit șefului diplomației poloneze, există patru scenarii.

Un scenariu puțin realist, în opinia lui Sikorski, este cel cînd " UE va face presiune prin boicot sau alte măsuri politice dure asupra Rusiei, așa încît aceasta să ridice boicotul comercial al Ucrainei" sau "va găsi de undeva miliarde de euro pentru a o ajuta mai repede".

Scenarii mai probabile, potrivit lui Sikorski, sînt semnarea Acordului de asociere între Kiev și UE și demararea reformelor, sau aderarea la Uniunea Vamală cu Rusia. Ministrul polonez a spus că guvernul ucrainean înclină la această ultimă soluție.

Sikorski este de părere că cel mai bun scenariu ar fi acordul tuturor forțelor politice să pună în aplicare reformele dureroase, care vor permite statului să primească ajutor din străinătate și o vor aduce mai aproape de Europa.

sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *