Actualitate

Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său

„Aşa cum ştiţi, în condiţiile crizei politice de săptămâna trecută, am rugat câţiva diplomaţi (printre care şi pe prietenul meu Andrei Popov) să îmi dea o mână de ajutor, pentru ca ţara noastră să poată avea o politică externă activă, chiar şi în condiţiile în care nu aveam acces încă la administraţia MAEIE. A fost un aranjament tranzitoriu, pentru care le mulţumesc mult celor care m-au ajutat în acea perioadă intensă prin sfaturi, luări publice de poziţie şi ajutor practic. Odată criza depășită, Andrei, dar și alți colegi care m-au ajutat fără a o face public, au decis să se concentreze în continuare pe activităţile lor din cadrul societăţii civile”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul promite că în zilele următoare va oferi mai multe detalii despre viitoarea sa echipă de la MAEIE.

Și fostul Ambasador și vicepreședinte al PD, Andrei Popov, a recunoscut că revine la activitățile sale anterioare, deși numirea sa în funcția de șef de cabinet al lui Nicu Popescu nu ar fi fost un conflict de interese.

„În acele ore și zile critice, singurul obiectiv major era să asigurăm activitatea cât mai eficientă a ministrului Popescu în condițiile de criză politică și instituțională. Orice alte considerente au fost secundare, inclusiv cele legate de posibila percepție a unui conflict de interese, având în vedere prietenia și relația noastră specială (chiar dacă din punct de vedere legal membrii cabinetului sunt numiți fără concurs în baza încrederii personale). Acum, însă, perioada de criză a fost depășită. Începând de astăzi, întreg aparatul instituțional al MAEIE este pus la dispoziția noului șef al diplomației moldovenești în vederea realizării programului Guvernului condus de Maia Sandu învestit de Parlament la 8 iunie. Așadar, încă o dată, eu nu am revenit la MAEIE și îmi continui activitatea în cadrul societății civile”, a conchis Andrei Popov.

ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *