Actualitate

Ministrul Recean promite CAMERE de supraveghere a traficului rutier și pe DRUMURILE NAȚIONALE

„În 2014, vom merge pe drumurile naționale și, în parteneriat cu administrația publică locală, în raioane, în zona rurală, vom instala sistemul de video monitorizare. Respectiv, aici rezolvăm problema corupției, pe de o parte, și mai rezolvăm o problemă: noi vom putea să creștem și amenzile”, a declarat Recean.

Potrivit ministrului de Interne, în decurs de două săptămâni de când au fost instalate camerele video în Chișinău, au fost aplicate de 72 de mii de amenzi, care prevăd sancțiuni în valoare de 1 milion 400 de mii de lei. „Odată ce vom extinde sistemul de video monitorizare, ne așteptăm la o creștere și mai mare, inițială, a numărului de amenzi administrate. După care, conform logicii normale și conform statisticilor pe care le vedem în Vest, va urma o diminuare”, a mai spus Dorin Recean.

Ministrul de Interne a ținut să respingă și speculațiile precum că aceste camere s-ar putea să greșească. „Camera de luat vederi fixează realitatea. Din fericire, camera de luat vederi este mult mai exactă decât ochiul uman. Și obiectivitatea camerei de luat vederi nu depinde de cât de obosită este aceasta, dacă a dormit sau nu a dormit noaptea, dacă și-a pus ochelarii sau nu și așa mai departe. Din punctul acesta de vedere, dacă sunt anumite plângeri, ele trebuie să fie unele exacte. Dar nu se poate întâmpla camera de luat vederi să fixeze o încălcare care, de fapt, nu este încălcare”, a conchis Recean.

Menționăm că, sistemul de monitorizare video a fost implementat în 41 de intersecţii din capitală şi a devenit funcțional din ianuarie 2014. Până în prezent, pe străzile din capitală au fost montate aproximativ 500 de camere video. Proiectul a fost finanţat de Republica Chineză şi a costat aproape 5 milioane de dolari.

sursa: Europa Liberă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *