Actualitate

Ministrul român al Afacerilor Externe cu un mesaj cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România

La 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, Republica Moldova se află în faţa unei alte alegeri istorice, legată de integrarea deplină în marea familie europeană. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, și a fost făcută în mesajul său adresat cu ocazia aniversării a aproape un secol de la adoptarea Declaraţiei de Unire a Basarabiei cu Regatul României.

Aniversarea evenimentelor petrecute pe 27 martie 1918 la Chişinău are loc într-un context special, atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova. Acum, ca şi atunci, aspiraţiile sunt legate de integrarea deplină în marea familie europeană. Republica Moldova a fost şi este parte a Europei’, declară ministrul Afacerilor Externe.

În actualul context al crizei actuale din Ucraina ‘alegerea suverană a Republicii Moldova de a urma calea europeană este cea corectă’, susține Titus Corlățean, reafirmând sprijinul României pentru ca Republica Moldova să semneze cât mai curând Acordul de asociere la Uniunea Europeană şi Acordul de Liber schimb. El subliniază că, în acest fel, după atât timp în care vitregiile istoriei le-au despărţit, Republica Moldova şi România se vor afla din nou împreună în marea familie europeană.

‘Europa Unită înseamnă democraţie, libertate, prosperitate şi respectarea drepturilor omului. Să nu repetăm greşelile trecutului. Să învăţăm din ele. Să continuăm împreună proiectul Europei Unite. Aduc omagiul meu memoriei înaintaşilor noştri, care au făcut posibilă decizia istorică de la 27 martie 1918 şi privesc cu încredere spre momentul în care destinul european al Republicii Moldova va deveni o misiune îndeplinită. Felicitări românilor de pe ambele maluri ale Prutului cu ocazia aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România!’, conchide Titus Corlăţean.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *