CSI / RusiaROMÂNIA

Ministrul român de Externe: Rusia pune liderii democrați unii împotriva altora

Rusia intensifică atacurile de dezinformare împotriva țărilor democratice, încercând să întoarcă aliații unii împotriva altora și să creeze fricțiuni în ajunul alegerilor din Statele Unite și Europa.

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a declarat acest lucru într-un interviu acordat Bloomberg.

Potrivit acesteia, SUA și Europa ar trebui să lupte împotriva dezinformării rusești “într-un mod coordonat și rezonabil”.

“Rusia încearcă să sfideze instituțiile democratice din țările noastre, să le testeze forța și să ne ridice unii împotriva altora, direct și prin intermediari”, a declarat ministrul român.

Odobescu a subliniat că determinarea de a atinge obiectivul comun al victoriei Ucrainei în războiul cu Rusia trebuie să prevaleze în ciuda diferențelor “firești” de opinie dintre cei mai importanți lideri ai lumii.

În caz contrar, aceasta ar încuraja alți lideri autoritari să sfideze ordinea internațională, a adăugat ea.

“Trebuie să mergem dincolo de mesajele de campanie și în vremuri de instabilitate, când unitatea noastră este pusă la îndoială, cooperarea transatlantică este indispensabilă”, a declarat ministrul român de externe.

Odobescu a precizat că România se află în discuții cu statele baltice și cu alți parteneri pentru a promova un plan menit să consolideze lupta împotriva dezinformării.

Anterior, Germania și Marea Britanie s-au angajat să nu-l lase pe președintele rus Vladimir Putin să divizeze aliații, în contextul scandalului legat de scurgerile de informații despre conversațiile dintre ofițerii Bundeswehr cu privire la livrările de rachete Taurus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *