Actualitate

Ministrul rus de Externe acuză UE

"Prin presiunile asupra Ucrainei pentru a se alătura unei părţi şi prin avertismentele adresate Kievului că trebuie să aleagă fie între UE, fie între Rusia, Uniunea Europeană încearcă, de fapt, să creeze o sferă de influenţă", a declarat ministrul Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

"Mi se pare că nu este deloc corect şi politicos ca, atunci când se vorbeşte de libertatea de a alege, să trimiţi în fiecare zi emisari", a adăugat şeful diplomaţiei ruse, făcând aluzie la vizitele reprezentanţilor europeni şi americani la Kiev.

"Ei vin la Kiev fără a fi invitaţi şi încearcă să îi convingă pe liderii ucraineni să facă alegerile promovate de Uniunea Europeană şi SUA", a adăugat ministrul rus de Externe.

Ministrul Lavrov a acuzat în mai multe rânduri Occidentul că face presiuni asupra Kievului, iar joi a apreciat că relaţiile Rusiei cu Uniunea Europeană "au atins momentul adevărului".

La rândul său, ministrul Frank-Walter Steinmeier a pledat pentru un dialog cu Rusia şi a apreciat că "nimeni nu este interesat de escaladarea situaţiei în Ucraina".

Menționăm că, Ucraina se confruntă cu proteste fără precedent după ce puterea de la Kiev a refuzat în noiembrie anul trecut să semneze Acordul de Asociere cu UE, în favoarea apropierii de Rusia.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *