Actualitate

Ministrul Transporturilor despre cazul muncitorilor ce repară drumul Chişinău-Străşeni: „Vom declanșa un război mediatic” (VIDEO)

”Vom monitoriza zi de zi. Cei din companie au promis că rezolvă problema din 9 martie. Așteptăm să vedem. Este nevoie de o abordare serioasă. Nu sunt doar niște contracte economice ci este și o chestiune europeană”, a spus ministrul Transporturilor. 

”Dacă compania nu respectă clauzele stipulate în contract, vom începe un război mediatic. Această companie riscă să nu mai aibă contracte în țară”, a adăugat ministrul Iurie Chirinciuc.

 

Reparaţia traseului Chişinău-Ungheni pare să fie urmărită de ghinion. Pe lângă faptul că lucrările, începute acum doi ani, sunt îngheţate în acest moment, probleme au şi muncitorii de pe şantier. Nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de câteva luni, angajaţii companiei azere ce repară drumul au protestat ieri, 1 martie, la sediul firmei. Oamenii s-au plâns că nu şi-au ridicat lefurile încă din octombrie, aşa că au venit după răspunsuri la sediul firmei. Însă, tot în ceaţă au rămas.

“Nu avem bani…, e greu … ne amână de la o zi la altă…, noi primim care trei mii care patru care cinci, diferit…”

“Măcar să ne dea banii și pe urmă vom vedea ce vom face…”

Muncitorii se plâng că nu au mai văzut niciun bănuţ din octombrie. Pe parcursul iernii, au stat în concediu forţat.

Întrucât de dimineaţă nimeni nu a plecat urechea la problemele lor, oamenii au mers direct în biroul şefului de şantier. După aproape o ora de discuţii, şeful de şantier le-a promis că îşi vor vedea banii, cel târziu vineri.

Reprezentantul companiei susţine că a cerut demult bani pentru salarii şefilor săi de la Baku, însă perfectarea actelor durează. Mai durează şi până când lucrările pe şantier vor fi reluate, iar motivul este acelaşi- lipsa de bani.

Deşi lucrările au început încă din luna august 2014, iar drumul urma să fie gata în această vara, reprezentantul companiei azere susţine că atât pe porţiunea Chişinău-Străşeni, cât şi pe Bahmut-Ungheni au fost reparate suprafeţe nesemnificative.

Contactat telefonic, şeful Administraţiei de Stat a drumurilor ne-a spus că statul şi-a făcut treaba şi a achitat companiei suma necesară pentru reluarea lucrărilor. Problema este strict pe interiorul companiei azere, afirmă funcţionarul. Acum doi ani, ministerul Transportului a contractat două firme – una din Cehia şi altă din Azerbaijan pentru a repara drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Pentru reconstrucţia a 92 de km de drum vor fi cheltuiţi aproape 80 de milioane de euro împrumutaţi de la băncile europene. Pentru că reconstrucţia drumului are loc cu chiu cu vai, ministerul Transporturilor a anunţat că va rezilia contractul cu aceste firma, însă ulterior s-a răzgândit.

sursa: timpul.md/protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *