InternaționalRăzboiUE / Nato

Ministrul turc de Externe: Sunt țări din NATO care vor ca războiul în Ucraina să continue

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, declară că unele țări din NATO doresc ca războiul din Ucraina să continue, relatează agenția rusă de presă TASS.

„Sunt țări din Occident care vor ca războiul să continue, iar printre ele sunt și state membre NATO. Nu doar SUA, ci și alte membre NATO”, a menționat ministrul, într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global.

„Au fost și țări care au vrut să saboteze acordul privind cerealele. Nu și SUA. Statele Unite au contribuit la încheierea acordului, inclusiv la ridicarea restricțiilor pentru exportul de îngrășăminte rusești, deblocarea porturilor și a operațiuniilor bancare”, a spus Cavusoglu.

„Dar au fost și țări europene care au vrut să saboteze acordul. Dar nu ne pierdem speranța și continuăm eforturile”, a mai adăugat ministrul turc de Externe.

Vă amintim că la 22 iulie, la Istanbul, a fost semnat acordul pentru reluarea exporturilor de cereale din Ucraina, cu Turcia și ONU. Nu este prima dată când Cavusoglu spune că unelle țări NATO ar dori ca războiul să se prelungească. O declarație asemănătoare a fost făcută în aprilie, când ministrul turc a spus că un conflict prelungit ar slăbi Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Turcia nu poate fi un factor de reconciliere între Rusia și Ucraina pentru ca nu este neutra. Apartenența la NATO i-a folosit doar pentru a-și moderniza armata.
    Actualmente face un joc dublu între Rusia și Occident. Occidentul ar trebui sa sancționeze politica interna dictatoriala a lui Erdogan și prigonirea nejustificata a minorității kurde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *