CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ministrul ucrainean al apărării descrie o baie de sânge la Bahmut: ”Rușii pierd câte un batalion în fiecare zi!”

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksei Reznikov, a declarat, vineri, că trupele de ocupație de lângă Bahmut (regiunea Doneţk) pierd câte un batalion în fiecare zi, relatează RBC.

Numărul total al pierderilor suferite de ruşi în direcția Bahmut, potrivit lui Reznikov, este de până la 70.000 de morți și răniți.

”Conform estimărilor noastre, aceştia (rușii, n.r.) pierd un batalion pe zi acolo (lângă Bahmut, – n.r.) și continuă să facă acest lucru” – a remarcat ministrul, în marja Forumului Ucraineano-American. Oficialul a subliniat că apărătorii ucraineni de la Bahmut fac un lucru foarte important: reduc potențialul ofensiv al rușilor și, astfel, îi împiedică să treacă la ofensivă în alte părți ale primei linii.

”Cred că rușii au suferit deja până la 70.000 de pierderi doar în direcția Bahmut, mă refer la morţi și răniți” – a declarat Oleksi Reznikov.

Ce înseamnă un BTG în Armata Rusă

În doctrina militară a armatei ruse, un „grup tactic la nivel de batalion” (BTG) reprezintă o unitate de luptă alcătuită din 5-800 de militari și care în compunere subunităţi de blindate, artilerie, antiaerienă, cercetare. BTG-urile au fost create în cadrul brigăzilor clasice de tancuri sau infanterie mecanizată ale armatei ruse și au reprezentat, în esență, forţa de reacţie rapidă a Moscovei, a explicat ministerul britanic al Apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *