Ultima oră

Ministrul Usatîi afirmă că face sport în fiecare dimineaţă şi seară

 Afirmaţiile au fost făcute pentru MOLDPRES de către ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, în contextul lansării campaniei naţionale de promovare a unui stil de viaţă sănătos, finanţată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/. 

Potrivit lui Usatîi, în ultimul timp cetăţenii cheltuiesc tot mai mulţi bani pentru medicamente şi practică automedicaţia, fapt ce duce la creşterea rezistenţei organismului la antibiotice şi în cîţiva zeci de ani omenirea s-ar putea trezi fără antibiotice.

“Alimentaţia, activitatea fizică şi administrarea corectă a stresului poate reduce considerabil numărul maladiilor cardiovasculare”, a spus ministrul.

El a adăugat că este vital ca cetăţenii să meargă cel puţin o dată pe an la medic şi să îşi amenajeze locuinţele cu WC şi duşuri.

“Eu practic sportul în fiecare dimineaţă şi seară, şi din păcate constat că aceste obiceiuri sănătoase nu sînt preluate de tineri. Doar o societate sănătoasă poate deveni prosperă, iar tinerii sînt viitorul nostru. Din acest motiv am decis că o campanie de informare la acest subiect este strict necesară”, a opinat Usatîi.

Şeful de la medicină a specificat că campaniile similare din anii trecuţi au dat roadă şi în anul curent, după mult timp, speranţa de viaţă în R. Moldova a depăşit vîrsta de 70 de ani.

Astăzi, CNAM şi Ministerul Sănătăţii au lansat o campanie naţională de promovare a unui stil de viaţă cu sloganul "Spune Da pentru sănătatea ta!". Campania va avea drept logo mărul, care este un simbol asociat cu sănătatea. În cadrul acesteia vor fi abordate un şir de teme cum ar fi promovarea adoptării unui stil de alimentaţie sănătos, practicarea sportului, controlarea stărilor ce provoacă stresul, efectuarea regulată a examenelor profilactice medicale, abandonarea obiceiurilor dăunătoare în favoarea unor activităţi sănătoase, menţinerea salubrităţii mediului înconjurător şi menţinerea igienei personale, notează MOLDPRES.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *