Actualitate

Minorii nu vor fi încarcerați mai mult de cinci zile

Proiectul propune măsuri de stimulare aplicate atât minorilor, cât şi adulţilor în detenţie şi stipulează că termenul de aplicare a încarcerării pentru minori trebuie redus până la cinci zile. De asemenea, izolarea disciplinară nu va fi aplicată femeilor gravide şi celor care îngrijesc copii cu vârsta de până la trei ani.

Autoarea proiectului, vicepreședintele parlamentului, Liliana Palihovici, consideră că iniţiativa va contribui la umanizarea justiţiei pentru minori în R. Moldova şi va înscrie ţara noastră în standardele internaţionale la acest capitol.

Bulgaria, zguduită de cele mai mari proteste din ultimii 16 ani

Aproximativ 100.000 de persoane din peste 35 de oraşe au participat, duminică, la cele mai ample acţiuni de protest din ultimii 16 ani, scrie luni cotidianul sofiot „Sega”. Pentru prima dată după iarna anilor 1996-97, când valul de proteste a dus la demisia guvernului socialistului Jan Videnov, artere rutiere şi intersecţii importante din întreaga ţară au fost blocate duminică de protestatari nemulţumiţi de creşterea facturilor la energie electrică. Protestele de la Sofia şi Varna au dus la blocarea traficului din centrul acestor oraşe pentru mai bine de cinci ore, iar locuitorii oraşului Dupniţa au închis pentru mai bine de șase ore traficul între Sofia şi frontiera cu Grecia. Manifestanţii au numit protestele „primăvara bulgară”, mai scrie ziarul. Organizatorii au acordat guvernului un ultimatum de o săptămână pentru a le îndeplini cererile.

Motorină de un milion fără acte

65 de tone de motorină fără acte de proveniență au depistat polițiștii în depozitul unei întreprinderi din satul Rudi, raionul Soroca. Întreprinderea este specializată în servicii de transportare internațională a mărfurilor. Potrivit cercetărilor, combustibilul ar fi fost adus din regiunea transnistreană. Paznicul și șeful depozitului nu au putut oferi nici explicații, nici acte pentru marfă. Poliția investighează circumstanțele cazului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *