Frumusețe

Miracolul ceaiurilor (II)

La fel de adevărat e că medicina naturistă poate să dea ori să nu dea rezultate în anumite afecţiuni, căci nu se potriveşte neapărat tuturor.

Coada-şoricelului. Se folosesc atât florile, cât şi frunzele acestei plante. Uleiurile volatile conţinute de ea alină crampele intestinale sau pe cele cauzate de menstruaţie, liniştesc durerile de stomac şi acţionează împotriva inflamaţiilor. Flavonoidele din coada-şoricelului au un efect antibiotic, acidul salicilic scade durerea, iar potasiul reduce extinderea eczemelor. O cură de ceai de coada-şoricelului are efect diuretic, poate ameliora starea suferinzilor de gută sau stimulează cu succes circulaţia sanguină. O baie de şezut cu ceai de coada-şoricelului poate alina durerea provocată de hemoroizi; o baie la picioare poate stimula circulaţia sângelui. Se prepară simplu: turnaţi o cană de apă fierbinte peste o linguriţă de coada-şoricelului, lăsaţi la infuzat timp de vreo zece minute, apoi strecuraţi. Nu consumaţi mai mult de două căni pe zi. Ceaiul poate fi băut cel mult şase săptămâni.

Ceaiul de salvie. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, combate răceala, gripa şi problemele pulmonare, tratează afecţiunile gastrointestinale, durerile de gât şi tusea. Întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria.

Ceaiul de seminţe de ţelină. Acest decoct este foarte eficient în tratarea afecţiunilor renale. Astfel, este recomandat persoanelor cu o producţie mare de acid uric. Este foarte eficient în tratarea pietrelor la rinichi.

Ceaiul de ghimbir. Poate fi folosit în eliminarea crampelor menstruale şi a greţii. Scade nivelul colesterolului şi purifică sângele. Ajută în tratarea problemelor gastrointestinale.

Ceaiul de maghiran. Alină durerile de stomac. Este eficient în tratarea răcelii şi previne gripa.
Ceaiul de busuioc. Controlează presiunea sanguină. Luptă împotriva răcelii şi a tusei, şi uşurează digestia.
Ceaiul de chimen. Ajută la combaterea răcelii. Este folositor în tratarea tuturor problemelor digestive.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *