CSI / Rusia

„Mireasa” austriacă a lui Putin după ce a închiriat o casă în Rusia: „Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine în Rusia”

Fostul ministru de externe al Austriei, Karin Kneissl, care l-a invitat pe Putin la nunta sa, în 2018, şi a dansat cu el, a închiriat o casă într-un sat din Rusia şi spune că îi place la nebunie, relatează News.ro, care citează POLITICO.

„Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine”, a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenţia de ştiri a statului rus TASS.

Fostul ministru de externe austriac, care a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a dansat în 2018 cu Vladimir Putin la nunta sa, se află în prezent în vacanţă în cătunul rusesc Petruşovo, destinaţia despre care a spus miercuri că este mai bună decât Maldive şi Seychelles. „Îmi place să trăiesc aici. Înţeleg această lume, am înţeles-o când eram o copilă”, a mai declarat Kneissl.

Presa locală a relatat prima dată că Kneissl s-a instalat în regiunea Riazan, la sud-est de Moscova, săptămâna trecută, ajungând acolo la scurt timp după ce a participat la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, desfăşurat în iunie. Miercuri, Kneissl a declarat pentru TASS că nu locuieşte în Petruşovo, dar că a închiriat o „casă mică” acolo.

În timp ce Maldivele sunt renumite pentru plajele sale cu nisip auriu, apele turcoaz strălucitoare şi staţiunile de cinci stele, micul Petruşovo oferă privelişti rurale liniştite – căsuţe pitoreşti, cârduri de găini şi raţe, turme de capre.

În interviul pentru TASS, fosta şefă a diplomaţiei de la Viena l-a criticat pe preşedintele francez Emmanuel Macron, a spus că sportivii ruşi nu ar trebui să fie interzişi la competiţii şi a spus că nu vede în prezent rostul unui summit pentru o soluţie de pace pentru Ucraina, din moment ce Kievul nu vrea să dialogheze cu Moscova.

Kneissl, care în prezent este stabilită în Liban, o ţară devastată de turbulenţe politice şi criză economică, a fost ministru de externe al Austriei din 2017 până în 2019.

În 2018, ea l-a invitat pe Putin la nunta sa din Alpii austrieci şi a dansat vals cu acesta, atrăgând critici din partea liderilor opoziţiei. După ce a părăsit politica, Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat – post pe care l-a părăsit între timp – şi a devenit o participantă obişnuită la emisiunile RT, postul internaţional de propagandă al Rusiei.

Kneissl este doar unul dintre numeroşii oficiali austrieci care au fost apropiaţi de Moscova de-a lungul anilor, poziţia neutră a ţării atrăgând adeseori critici. Legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide şi după ce Kremlinul a lansat invazia la scară largă din Ucraina, anul trecut, Austria rămânând una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *