Externe

Mişcare venită în urma informațiilor că Teheranul trimite rachete balistice în Rusia

Naţiunile din G7 sunt pregătite să răspundă cu noi sancţiuni severe, care ar putea include interzicerea zborurilor companiei Iran Air către Europa, dacă Iranul continuă cu transferul de rachete balistice cu rază scurtă în Rusia, a declarat vineri un înalt oficial american.

Oficialul a comentat în timp ce Statele Unite s-au alăturat celor şase aliaţi ai săi din G7, emiţând o declaraţie care avertizează Iranul să nu trimită rachete în Rusia, pentru că altfel se va confrunta cu consecinţe.

”Dacă Iranul va continua cu furnizarea de rachete balistice sau tehnologie aferentă Rusiei, suntem pregătiţi să răspundem rapid şi într-o manieră coordonată, inclusiv cu măsuri noi şi semnificative împotriva Iranului”, se arată în declaraţia G7.

Statele Unite au fost din ce în ce mai agresive în a răspunde la ceea ce Washingtonul consideră comportament beligerant al Iranului, cum ar fi sprijinul său pentru miliţiile susţinute de Iran din regiune care lansează atacuri asupra bazelor americane şi presupusa piratare a infrastructurii americane de către Teheran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *