Eveniment

Mișcarea de împădurire din România se extinde și în R. Moldova. Participă și tu!

Această acțiune va începe în comuna Bubuieci din municipiu Chișinău, prin implicarea voluntarilor și membrilor societății civile cât și a cadrelor didactice din zonă, dar și din intreg municipiu. Vor urma replantări și primăvară, dar și cel puţin cinci ani de monitorizare şi grijă pentru a asigura sustenabilitatea iniţiativei şi a folosi această experienţă pentru următoarele proiecte din întreagă ţară. Sunt preconizați circa cinci hectare pentru plantare și sunt așteptați patru sute de voluntari pentru a participa la acest eveniment.

Acest proiect are scopul de a informa și de a atrage atenția atât a societății civile, cât și a autorităților publice, asupra necesității vitale a reîmpăduririlor.

Doritorii de a participa la acest eveniment pot contacta organizatorii prin intermediu reţelei de socializare „Facebook” dar și pe siteul seeditforward.org. De asemenea, de la Universitatea Ion Creangă din Chișinău, vor fi organizate întâlnirea și ghidarea voluntarilor la locul acțiunii la următoarele ore: 8:30, 9:30,10:30 și 11:30. 

Moldova se află printre cele mai despădurite țări ale continentului, pădurea ocupând abia 11% din teritoriul ţării. Constatarea acestui fapt nu doar arată jalnic în comparaţia cu nivelul mediu european de 45%, dar şi submină aceeaşi dezvoltare economică şi socială a ţării.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *