Internațional

Misiunea de asistență militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei va fi condus de un general polonez

Generalul polonez Piotr Trytek a fost numit să conducă misiunea Uniunii Europene pentru antrenarea militarilor ucraineni. Anunțul a fost făcut joi seara, 27 octombrie, de ministrul apărării de la Varşovia, Mariusz Blaszczak, în condiţiile în care ţările occidentale caută să-şi intensifice sprijinul pentru Kiev după declanşarea invaziei ruse, informează vineri Reuters și Agerpres.

UE a decis mai devreme luna aceasta să instituie o Misiune de asistenţă militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina), menită să consolideze capacitatea militară a acestei ţări.

„Un ofiţer polonez, generalul Piotr Trytek… va conduce misiunea internaţională de pregătire militară pentru armata ucraineană”, a scris Mariusz Blaszczak pe pagina sa de Twitter.

„Aceasta este o imensă responsabilitate, dar şi o recunoaştere a poziţiei Poloniei pe scena internaţională”, a adăugat ministrul polonez.

Comandant al Diviziei a 11-a de cavalerie blindată, Trytek, în vârstă de 51 de ani, a activat în Irak şi în Afganistan.

EUMAM Ucraina va avea sediul central la Bruxelles şi centre de comandă operaţionale în Polonia şi Germania. Majoritatea antrenamentelor vor avea loc în Polonia, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *