Social

Misiunea EUBAM a donat un lot de automobile Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal

Automobilele, utilizate anterior de către misiunea EUBAM în Moldova, sunt capabile să funcționeze în condiții de teren şi vor spori capacitatea ambelor servicii de a efectua patrule și operațiuni de-a lungul întregii frontiere.

Ambasadorul Andrew Tesoriere, Șeful Misiunii EUBAM, a salutat predarea ca fiind un semn de sporire a responsabilităților Departamentului Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal în ceea ce privește iniţiativele conduse de către Misiunea EUBAM. El a menţionat că "Pe măsură ce Misiunea EUBAM transferă responsabilitatea asupra inițiativelor pe care le derulează împreună cu partenerii noștri moldoveni în ultimii zece ani, de asemenea, este firesc să dotăm partenerii noștri cu mijloacele tehnice necesare pentru a le continua. Donarea acestor autoturisme reflectă responsabilitatea sporită asumată de către Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră din Republica Moldova pentru asigurarea managementului efectiv al frontierei de stat."

În intervenția sa, Directorul General adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ioniţov, a reiterat că ”Serviciul Vamal își exprimă recunoștința pentru susținerea permanentă a Misiunii EUBAM, care a devenit, în toți acești ani, unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai instituției. Vă mulțumim pentru receptivitatea cu care abordați toate inițiativele Serviciului Vamal, susținerea metodologică și tehnică a cărora a determinat realizarea celor mai ambițioase proiecte.”

La rândul său, Ianus Erhan, Şef interimar al Poliţiei de Frontieră, și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de către Misiunea EUBAM, subliniind că "donarea acestor patru vehicule va contribui cu siguranță la optimizarea activităților de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere."

Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în R. Moldova şi Ucraina (EUBAM) este o structură creată pentru a controla traficul la hotarul dintre cele două ţări. Misiunea a fost înfiinţată în noiembrie 2005 la solicitarea comună a preşedinţilor R. Moldova şi Ucrainei, adresată Comisiei Europene. Misiunea EUBAM este finanţată în întregime de UE. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *