Social

Misiunea salvatorilor moldoveni în Turcia s-a încheiat. Echipa de intervenție a pornit spre R. Moldova

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia s-a încheiat miercuri, 15 februarie, comunică Ministerul Afacerilor Interne. Echipa de intervenție, formată din 55 de salvatori, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu doi câini de căutare, a pornit spre Republica Moldova. Echipa de căutare-salvare urbană urmează să ajungă acasă la sfârșitul săptămânii curente.

Autoritățile turcești le-au mulțumit salvatorilor moldoveni pentru „curajul, devotamentul și sacrificiul” depus în activitățile de căutare-salvare pe parcursul a șapte zile de misiune continuă, scrie Ziarul Național.

Menționăm că pe parcursul realizării misiunii internaționale, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reușit să salveze un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc de locuit, unde se afla mai mult de patru zile. Tot specialiștii moldoveni, fiind în grupuri mixte cu salvatorii din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia, au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperare a mai multor cadavre.

Vă amintim că echipa din Republica Moldova a pornit în misiunea internațională luni, 6 februarie, pentru a acorda ajutor poporului turc, după două cutremure puternice produse săptămâna trecută, care au provocat decesul a peste 40 000 de persoane și au provocat pagube economice importante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *