Moldova

MIT SPULBERAT – Prezența unui partid pro-românesc în campania electorală va mobiliza electoratul de stânga (pro-rus)

Una din tezele „experților” care încercau să închida gura românilor din Basarabia era că dacă aceștea vor face o campanie prea vizibilă și vehementă, ar urma să motiveze alegătorul de stânga, cu viziuni pro-rusești să meargă în masă la vot.

Rezultatul alegerilor demonstrează exact opusul. Alegătorul de stânga, pro-rus a boicotat partidele pro-rusești de tipul BeCS, Usatîi sau Tkaciuk. Cel mai bine acest lucru s-a văzut în UTA Găgăuzia, unde socialiștii au pierdut procente bune.

Această realitate este recunoscută chiar de sociologii apropiați de PAS. Vasile Cantarji: „Prezenţa slabă care s-a înregistrat ieri pentru prima data în istoria alegerilor din R. Moldova a fost în detrimentul stângii şi nu în detrimentul dreptei ceea ce arată că tocmai alegătorii de stânga în mare parte au stat acasă şi nu au venit şi au votat pentru PAS. (…) Dacă înainte ca şi greutate predomina stânga, acum alegătorii de stânga supăraţi sau nesatisfăcuţi de exponenţii stângii care participă la alegeri nu a mai participat la aceste alegeri.

Cine a criticat cel mai mult liderii partidelor de stânga

Menționăm că în ultimele două luni cele mai vehemente critici la adresa formațiunilor pro-ruse în frunte cu Dodon, Voronin, Tkaciuk sau Usatîi au venit din partea mass-mediei de factură românească, precum 10TV sau TIMPUL. Pagina de FB a 10TV a înregistrat în perioadă electorală recorduri absolute, în ultima lună a alegerilor, peste 8 milioane de oameni au văzut cel puțin o postare de pe această pagină. Vedeți mai jos numărul de interacțiuni cu pagina de facebook a 10TV (like, comentariu, share) din ultima săptămână de campaniei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *