Actualitate

Mitropolia Moldovei respinge concluziile unui raport ONU: ”sunt declarații NEFONDATE”

Aceasta este poziţia oficială a Mitropoliei Moldovei care a fost făcută publică într-o declaraţie pentru presă, citată de Info-Prim Neo.

„Declaraţiile reprezentantului ONU au fost bazate pe fapte neverificate, pe zvonuri şi clevetiri propagate de unele mass-media. Faptul că acesta a ţinut morţiş să nu dea nici o apreciere pozitivă Bisericii Creştin Ortodoxe, vădeşte atitudinea de discriminare şi ură făţişă pe care o are”, se spune în declaraţia Mitropoliei Moldovei.

Instituţia susţine că nu este de competenţa unei persoane străine de Biserică să indice Bisericii şi poporului ce este bine şi ce este rău. „ Aşa-numitele recomandări privind excluderea din legislaţie a recunoaşterii de către stat a importanţei şi rolului primordial al religiei ortodoxe pot fi calificate drept neruşinate şi impertinente”, se arată în declaraţia de presă a Mitropoliei.

Raportorul special al ONU privind libertatea religiei a declarat, într-o conferinţă de presă care a avut loc săptămâna curentă că Biserica Ortodoxă este privilegiată de către stat prin lege, fapt care ar trebui exclus. Potrivit oficialului, în cadrul Bisericii Ortodoxe predomină o atitudine autoritară.
Anterior, raportorul special al ONU privind libertatea religiei, Heiner Bielefeldt, susţinea că în Republica Moldova nu sunt respectate pe deplin drepturile minorităţilor religioase. Totodată, acesta spunea că ar trebui eliminate condiţiile prin care Biserica Ortodoxă este privilegiată de către stat prin lege.

Profesor în domeniul drepturilor omului şi politicilor privind drepturile omului, Heiner Beilefeldt a fost numit Raportor Special ONU privind libertatea de religii sau convingeri în 2010.  

Sursa: Agenția Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *