Timpul Local

Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei cere oprirea marșului LGBT de duminică / „Păcate strigătoare la cer”

Biserica Ortodoxă din Moldova a publicat o nouă declarație, prin care se opune autorizării Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT+, planificat să se desfășoare, la Chișinău, pe 19 iunie. Mitropolia Moldovei susține că a obținut sprijinul în acest sens a peste 30 de ong-uri și asociații obștești.

Mitropolia Moldovei a calificat evenimentul organizat de comunitatea LGBT+ drept „absurd”.

„Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”, se arată în declarația publicată pe 14 iunie.

BOM argumentează interzicerea marșului prin faptul că edițiile trecute ale acestui eveniment ar fost „provocatoare”.

„Scriptura afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Asta nu înseamnă că cine păcătuiește este pierdut. Dimpotrivă. Biserica detestă păcatul, dar îi iubește pe păcătoşi și îl salvează, prin îndreptarea lui. Ce se întâmplă însă când păcatul este considerat virtute? Exact ce vedem pe străzi, la paradele Gay Pride: lauda publică a păcatului. Încurajarea libertinismului prin astfel de evenimente nu va aduce decât autodistrugerea spirituală a societății. În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, au conchis fețele bisericești.

Este al doilea apel public prin care Mitropolia Moldovei solicită anularea Marșului Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+. Un apel separat a venit din partea episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel, care a îndemnat oamenii să iască în stradă pe 19 iunie, pentru a opri marșul comunității LGBT+ de la Bălți. Asta cu toate că evenimentul nici măcar nu este planificat în acest oraș.

Și primarul de Chișinău Ion Ceban a criticat evenimentul.

Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+, este planificat pentru data de 19 iunie, la Chișinău.

Multe voci independente consideră că există păcate mai mari decât a fi homesexual, spre exemplu – să fii comunist.


comentarii

  1. Dar „sfințirea” de către subalternii patriarhului Kiril a armelor, inclusiv a armei nucleare „Satana”, precum și a invaziei în Ucraina, nu este păcat???!!!

  2. Da, ”Victor”, este un mare păcat sfințirea armelor și blaglslovirea invaziei într-un stat străin. Dar să fim serioși. Evenimentul (marșul LGBT+) nu este un eveniment absurd, după cum s-a exprimat diplomatic Biserica Ortodoxă, ci este un eveniment criminal față de civilizație ! Libertinismul țărilor civilizate este o crimă ! Să definim corect: familia obișnuită (bărbat și femeie) nu este familie tradițională, ci este FAMILIE NATURALĂ. Iar tot ce este împotriva naturii este o crimă asupra naturii și asupra civilizației ! Acceptarea cu ochii închiși a tuturor ”valorilor occidentale” este o opțiune foarte discutabilă pentru dezvoltarea durabilă a societății !

  3. Faptul, că statul a lăsat sănătatea spirituală și morală a societății numai în grija bisericii este o mare eroare ! Statul continue politica bolșevică de a nu se implica ! O crimă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.