Actualitate

Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei comentează cazul preotului de la Glodeni acuzat de pedofilie

Mitropolia Moldovei a comentat cazul preotului de la Glodeni acuzat că a abuzat sexual un copil. Astfel, într-un comunicat emis de reprezentanții Mitropoliei este exprimat regretul cu privire la acest incident și îndemnul către populație de „a nu confunda instituția cu o persoană”.

„Direcția mitropolitană menţionează că a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele. Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale statului, iar Mitropolia, neputându-se substitui acestora, aşteaptă finalizarea procesului.

Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.

Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Preotul pledează nevinovat. Cazul s-ar fi produs duminică, zi de slujbă pentru creștini, când preotul în vârstă de 38 de ani ar fi abuzat sexual copilul chiar la el în casă, potrivit surselor Jurnal.md. Ulterior, individul, acuzat de pedofilie, a fost reținut pentru 72 de ore. Sătenii spun că sunt șocați de cele întâmplate, iar unii susțin că preotul nu este la prima abatere.

Vă amintim că tot ieri, 27 iulie, episcopul Marchel a semnat un ordin prin care preotului i s-a interzis să mai activeze în biserică până la investigarea și emiterea unei decizii definitive de către Judecata Eparhială.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.