Social

Mitropolitul Vladimir l-a decorat pe Andrei Neguța, socialistul suspectat că facea trafic cu anabolizante

ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a decorat „un grup de ctitori și binefăcători ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.”

Printre aceștia se numără Andrei Neguța, fost ambasador la Moscova, rechemat acum doi pe fundalul unii scandal de contrabandă cu anabolizante, și generalul Nicolae Alexei, fostul șef, în perioada guvernării Voronin, al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției, actualul CNA, transmite Știri.md.

Mitropolia Moldovei scrie că, în semn de recunoștință, pentru activitatea sârguincioasă și promovarea valorilor creștin-ortodoxe, Andrei Neguță și Nicolae Alexei au fost decorați cu câte un Ordin „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, de gradul II.

Mitropolitul Vladimir i-a mai decorat pe Mihai Cebotari cu Ordinul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, de gradul II, iar pe Victor Miron și Mihail Avram cu Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gradul III.

ÎPS le-a mulțumit celor decorați pentru eforturile depuse „întru binele şi propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.”

Neguța și anabolizantele

Amintim că pe 30 decembrie 2020, fostul ambasador (socialist) a fost pus sub învinuire în dosarul anabolizantelor. Fostul ambasador susține că este nevinovat și neagă implicarea sa în acest caz. În dosarul contabandei cu anabolizante figurează patru învinuiți.

La începutul lunii decembrie, în aceeași cauză penală, a fost reținut șoferul unui microbuz cu numere diplomatice în care au fost depistate cutii cu anabolizante. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Serviciul Vamal, a contracarat, la 5 decembrie, o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante, la Postul vamal Palanca, la ieșirea din Republica Moldova spre Ucraina.

Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare ale corpului diplomatic, care aparține Ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cu ”pomeni” din astea, nu știu dacă preanecuviincioșilor li se vor spăla păcatele ”cele de voie și fără de voie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *