Social

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Federației fasciste Ruse. Despre ce au vorbit?

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, și Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir, s-au întâlnit vineri, 13 ianuarie curent, în ajun de marcarea Sfântului Vasile. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei, „a avut loc un schimb substanțial de opinii pe subiecte de actualitate ale agendei pan-ortodoxe, ținând cont de specificul proceselor internaționale”, scrie Realitatea.md.

„S-a remarcat importanța eforturilor comune de păstrare a moștenirii culturale și a memoriei istorice a lumii ortodoxe”, menționează în comunicat.

A fost subliniată „imuabilitatea și unitatea poziției bisericilor ortodoxe locale în a ajuta la întărirea instituției tradiționale a familiei într-o epocă a substituirii deliberate a orientărilor valorice”.

„Șeful misiunii diplomatice ruse și-a exprimat recunoștința pentru înalta misiune spirituală și educațională a ierarhilor moldoveni, în frunte cu Primatul Mitropoliei Republicii Moldova”, mai scrie în același comunicat.

Menționăm că pe site-ul oficial al Mitropoliei nu există nicio informație despre această întâlnire. Cel puțin până la publicarea acestei știri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Si Biserica Rusa din Republica Moldova si Ambasada Rusa din Republica Moldova sunt doua (2) institutii care nu ar trebui sa mai existe prin RM. Ambele institutii reprezinta un stat agresor si sunt pline cu agenti activi FSB si de influenta cu scop destablizarea RM. La Moskva cu ei toti! Credeam ca noua putere face curatenie si arunca gunoiul afara cu lopata! Uita-te la astia doi (2) rusoizi si iti dai seama cu ce au promis nu au facut! Ce ma cata inca aceste personaje desuete pe la Kisinev alteceva decat rau pentru RM si maldavani!

  2. Bisericile nu ar trebui sa fie institutii de stat, desi sunt finantate partial de acesta.
    Cand isi etaleaza numarul de crediinciosi, orice biserica ar trebui sa raporteze numarul celor care achita lunar, trimestrial sau anual un procent din venitul lor personal si de aceea preotii au o evidenta a botezurilor, casatoriilor si inmormantarilor pentru care au asigurat servicii religioase. Daca declari asa, doar vocal, ca esti crediincios si te duci o data pe an la biserica si nu platesti nimic, doar punctual cand ai casatorie, botez sau inmormantare nu e corect. Pe baza numarului de crediinciosi arondati statul subventioneaza bisericile.
    Daca rusii sau rusofilii din RM vor sa aibe Mitropolie a Bisericii Ortodoxe Ruse nu am nimic impotriva. Doar sa isi construiasca bisericile lor din banii lor. Pe cele pe care le-au preluat de la romanii moldoveni dupa 1812 le-au cam demolat, ars sau transformat in grajduri. Pentru alea sa plateasca refacerea sau reconstructia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *