CSI / Rusia

Mitul amantei lui Putin, desființat de un opozant al președintelui rus: „Nu sunt un cuplu şi nu au copii împreună”

Fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, nu este nici amanta şi nici soţia secretă al lui Vladimir Putin, astfel cei doi nu sunt un cuplu şi nu au niciun copil împreună, potrivit fostului membru al opoziției din Rusia și singurul deputat din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeii, Ilia Ponomariov, într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, relatează miercuri agenţia de presă Unian.

Kabaeva are copii, dar aceștia nu sunt ai lui Putin, insistă Ponomariov, refuzând să divulge cine este tatăl copiilor fostei gimnaste despre care s-a spus mult timp că ar fi amanta preşedintelui rus.

De asemenea, Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014. El trăieşte de mulţi ani la Kiev, acolo unde a fondat un post de radio cu scopul de a-l înlătura pe Putin de la putere. Astfel, de la începutul războiului în Ucraina, Ponomariov s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune ‘prieteni buni’, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”, a mai declarat Ponomariov în interviul acordat lui Dmitri Gordon.

Alinei Kabaeva, rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate

Deşi, se afirmă de la bun început că informaţia cu fosta gimnastă că ar fi amanta lui Putin a fost râspândită chiar de Kremlin, materialul publicat de Moskovski Komsomoleţ în anul 2008, această temă l-a iritat într-atât de mult pe Putin, încât ziarul a fost închis.

Cu toate acestea, fostul deputat susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau în spatele poveştii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect rentabil şi articolul cu Kabaeva i-a servit practic drept un pretext pentru a-l închide.

Potrivit lui, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al defunctului preşedinte Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveştii cu amanta lui Putin”.

„După aceea, i s-a permis să plece. Trăieşte acum în Italia, se bucură de viaţă. Dar difuzarea informaţiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca”, a mai spus Ponomariov.

Dar chiar şi aşa, Alina Kabaeva face parte din cercul de fideli ai preşedintelui rus. În prezent, ea prezidează grupul de stat National Media, care controlează mai multe posturi de televiziune. Ca apropiată al lui Putin cu un presupus rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate, Alina Kabaeva a fost inclusă pe lista cu sancţiuni a UE, SUA şi Marii Britanii în contextul războiului Rusiei în Ucraina.

Pe lista cu sancţiuni occidentale a fost inclusă şi fosta soţie a lui Putin, Liudmila, în prezent Oceretnaia, de care preşedintele rus a divorţat oficial în 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *