Sănătate

Mituri alimentare de care să nu te ferești

Apa slăbește
Nimic nu este mai fals decât este această afirmație. Dacă bei un pahar mare de apă înaintea mesei este clar că vei mânca mai puțin, deoarece în stomacul tău va predomina o substanță cu valoare zero din punct de vedere caloric. Este indicat să bei apă și să eviți sucurile carbogazoase, deoarece apa hidratează întreg organismul. 

Prea mult zahăr provoacă diabet
Dacă nu ești bolnav de diabet zahărul nu îți provoacă această boală în schimb te predispune la obezitate și inactivitate, iar în timp îți poate provoca mari probleme de sănătate.

Carbohidrații îngrașă

Este esențial să știi faptul că există carbohidrați buni( pâine și produse din cereale,leguminoasele, orezul brun, fructele proaspete), benefici organismului tau și carbohidrați răi pe care este bine să îi eviți.

Carbohidrații complecși adică glucidele cu eliberare lentă în organism sunt cei mai indicați deoarece furnizează enegie în mod lent și constant pe întreaga zi organismului.

Indicele glicemic face diferența dintre carbohidrații buni și cei răi.

Morcovii îți îmbunătățesc vederea
Sunt bogați în vitamina A, vitamină benefică bunei funcționări a aparatului vizual, însă această vitamină minunată se găsește și în alte legume. O vedere bună este susținută de o alimentație echilibrată, un stil de viață sănătos, mișcare și odihnă.

Dacă mănânci noaptea te îngrași
Cu cât trece mai puțin timp între ultima masă și ora de culcare cu atât somnul tău va fi mai neliniștit deoarece stomacul se va chinui toată noaptea să digere mâncarea în loc să se odihnească pentru a doua zi. Astfel este foarte posibil ca în timp să te confrunți cu arsuri sau dureri de stomac.

Un stil de viață sănătos și echilibrat are nevoie din toate câte puțin, dar mai ales de odihnă pentru ca organismul să capete puteri să te susțină în activitatea din ziua următoare.

Uleiul pus în apa în care fierbi pastele previne lipirea lor
Nimic mai fals de atât, ba mai mult uleiul îngreunează procesul de fierbe, pastele nu se lipesc dar nici sosul nu va sta pe ele deoarece vor deveni uleioase.

clicksanatate.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *