Social

Mobiasbancă se alătură campaniei “Coolege Vitamine”

Campania "Coolege vitamine" îşi propune să distribuie gustări de fructe proaspete în școlile și grădinițele publice din Chișinău, inițiativă care ar aborda problema consumului redus și ar oferi beneficii suplimentare producătorilor de fructe proaspete. Obiectivul de lungă durată al campaniei îl constituie educarea obiceiurilor nutriționale sănătoase în rândul copiilor de nivel preşcolar şi şcolar, de la o vârstă fragedă.

”Avem o deschidere firească pentru subiectele importante în comunitatea din care facem parte, ca nişte cetăţeni responsabili care doresc să contribuie la dezvoltarea societăţii. Acest proiect ne-a impresionat prin miza de lungă durată de a schimba obiceiurile de alimentaţie care, la rândul lor, vor avea rezultate favorabile asupra sănătăţii unei generaţii. Pentru banca noastră, am luat o decizie crucială de a investi în sănătate şi de a încuraja dezvoltarea acestui sector. La fel, ne bucură faptul că acest proiect va avea impact asupra economiei ţării prin susţinerea producătorilor locali de fructe”, a punctat Ridha Tekaia, Preşedintele Comitetului de Direcţie – CEO al Mobiasbancă.”

Campania de atragere a fondurilor a fost lansată cu două luni în urmă şi a reuşit să colecteze cu succes suma de 12.417 dolari, asigurând astfel gustări din fructe proaspete pentru aproximativ 3500 copii din 5 şcoli și grădinițe din municipiul Chişinău. Fiecare dolar din suma donată urmează a fi dublat de PNUD Moldova, iar fondurile colectate vor fi transferate direct companiilor selectate prin concurs care se vor ocupa de procesarea și ambalarea fructelor, pentru elaborarea produsului finit.

"Iniţierea cooperării dintre PNUD Moldova și Mobiasbancă este o oportunitate interesantă de experimentare în procesul de promovare a alimentației sănătoase şi consumului sporit de fructe în stare proaspătă în rândul copiilor şi adulților. Am agreat să colaborăm pe termen lung în vederea promovării tehnologiilor inovative de procesare minimă a fructelor, încurajarea consumului de fructe în rândul angajaților băncii şi în afara acesteia, dar și acțiuni în vederea asigurării unui acces mai facil la capital pentru acele companii care văd oportunități noi în domeniile de mai sus", menționează Dumitru Vasilescu, Manager de proiecte la PNUD Moldova.

Mobiasbancă și PNUD Moldova urmează să colaboreze pe următoarele iniţiative:

• pilotarea unui proiect în şcolile profesionale cu profil agro-alimentar din Moldova, care ar permite modernizarea echipamentului tehnic, importarea de know-how, diversificarea surselor de venit a instituțiilor şi elaborarea unui curriculum adiţional în domeniul prelucrării şi ambalării fructelor;

• promovarea consumului regulat de fructe în incinta companiilor, educarea unor obiceiuri nutriţioniste sănătoase în rândul angajaţilor, programe şi evenimente de informare asupra unei diete echilibrate;

• susţinerea financiară a producătorilor de fructe prin oferirea de micro-credite (Mobiasbancă), asistenţă tehnică şi expertiză (PNUD Moldova).

BC „MOBIASBANCĂ – Groupe Société Générale” S.A., parte a unui grup financiar important din Europa, este una dintre cele mai transparente, stabile financiar şi de încredere instituții financiare pe piaţa Republicii Moldova. Rețeaua sa vastă de unități oferă o gamă largă de servicii financiare inovative care corespund standardelor internaţionale, asigură acesibilitatea clienților la produsele bancii şi o abordare personalizată pentru realizarea proiectelor de dezvoltare.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *