Politică

Mocanu: Deputatul Furdui conduce o rețea CRIMINALĂ de ESTORCARE a agenților economici

Potrivit lui Mocanu, cu trei săptămâni înainte de Summit-ul de la Vilnius, mai multe firme, printre care marca Pierre Cardin comercializată de firma Plasbin SRL, magazinele Vizita, Angels SRL, NL Collections, Lavela, Oslan, Nevela au fost supuse unor controale din partea Ministerului de Interne și a Procuraturii prin echipe mixte de procurori și polițiști.

„În urma descinderilor, magazinele au fost închise, au fost ridicate toate documentele, apoi, magazinele au fost redeschise și nimic nu a mai urmat – Inspectoratul Fiscal nu a fost informat asupra controlului sau asupra eventualelor evaziuni fiscale, care au fost depistate în cadrul controlului, iar de la acești agenți economici s-au estorcat sume bănești în valoare de peste 70 mii – 100 mii euro, drept mită. Au fost alte zeci de firme supuse acestor atacuri raider de la care s-au luat sume mai mici de 50 mii euro”, a declarat Mocanu.

Potrivit politicianului, în spatele acestor atacuri ar sta deputatul multimilionar Simion Furdui, care alimentează financiar PLDM. „Executori direcți ai lui Furdui sunt: un oarecare Viorel Solomca, fost lucrător vamal, Gheorghe Cavcaliuc, Șeful Direcției Misiuni Speciale a MAI și Moșneaga Vladimir, procuror, șef-adjunct al Secției Exercitare a Urmăririi Penale pentru Cauze Excepționale a Procuraturii Generale”, a specificat acesta.
Liderul Mișcării Populare Antimafie a mai spus că Moldova și UE trebuie să coopereze la prevenirea și combaterea tuturor formelor de activități ilegale, inclusiv cele cu caracter transnațional, cum ar fi trafic de ființe umane; contrabandă de mărfuri; activități ilegale în domeniul economic și financiar așa ca contrafacere (fals), ș.a.

Sergiu Mocanu a mai spus că se va adresa cu un Memorandum către Reprezentanța UE la Chișinău, către Ambasada Germaniei și Ambasada SUA, prin care va informa despre aceste fraude, precum și despre numărul dosarului intentat împotriva lui Simion Furdui în anul 2011, după ce la 24 iunie, Vlad Filat l-a atacat pe Plahotniuc numindu-l Mafiot – atunci lui Simion Furdui i-a fost deschis un dosar penal la Centrul Național Anticorupție”, a menționat el.

”Atunci când polițiștii și procurorii au mers la aceste firme, ei știau foarte exact câtă marfă este în depozite și câtă marfă a fost scutită de taxe vamale – deci, a trecut prin contrabandă. Aceste fraude sunt în proporții deosebit de mari și aduc daune grave Bugetului RM”, a mai adăugat liderul Măcării Populare Antimafie.

Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *