Politică

Mocanu vrea să candideze în aceeași circumscripție cu Plahotniuc

„Voi candida în circumscripţia electorală pe care şi-o va alege şi Vlad Plahotniuc. Vom pune oamenii de bună credinţă să vină şi să lupte cu această mafie. Vlad Plahotniuc trebuie să ştie că nu va câştiga mult din această lege”, a declarat Sergiu Mocanu.

Liderul Antimafie a mai spus că Vlad Plahotniuc a devenit stăpânul Republicii Moldova. „Sub guvernarea lui Plahotniuc a căzut şi Vlad Filat. După această înţelegere între ei va urma preluarea afacerilor în Republica Moldova, preluarea businessului mic şi mijlociu în favoarea marelor oligarhii, preluarea tuturor întreprinderilor de stat, preluarea controlului asupra mass-media etc. Totul se va întâmpla sub bagheta acestui criminal”, a declarat Sergiu Mocanu.

Potrivit acestuia, Republica Moldova este într-o permanentă luptă de preluare a puterii. „Toate schemele mafiote acum vor înflori. Există un oarecare personaj ascuns, Simion Furdui, care este casierul lui Filat şi care are un grup criminal în spate. Firmele, în funcţie de venituri, plătesc acestui criminal de la 15-20 la 30 de mii de euro lunar”, a spus Sergiu Mocanu.

Liderul Mişcării Populare Antimafie susţine că în lupta de preluare a puterii a lui Vlad Plahotniuc a căzut şi Mihai Ghimpu. „Nu mi-i milă de el cum nu mi-i milă nici de alţii care l-au părăsit la ora actuală. Îmi pare rău de acea mişcare naţională care putea să renască prin PL. Ghimpu n-o trebuit să ajungă „cadână” în haremul lui Plahotniuc. El şi nepotul lui trebuiau să reprezinte mişcarea de eliberare naţională. Nu trebuiau să se implice în scheme mafiote, ci să introducă un plan românesc de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat Sergiu Mocanu.

Legea privind sistemul electoral mixt a fost adoptată vineri, 19 aprilie, şi prevede că jumătate dintre deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar cealaltă jumătate direct, în circumscripţii uninominale. Poiectul a fost înregistrat de către vicepreşedintele Partidul Democrat, Vlad Plahotniuc.
 
Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *