Actualitate

Modalitatea de marcare a produselor alimentare va fi racordată la standardele UE

Directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Ion Toma, a declarat pentru IPN că legislaţia europeană prevede doar indicarea termenului limită de consum a unui produs alimentar, nu şi data de producere. Un asemenea proiect de lege, care prevede armonizarea legislaţiei naționale cu cea europeană, a fost avizat de toate organele competente din domeniu şi urmează să ajungă spre adoptare în Parlament.

Ion Toma a adăugat că la adresa ANSA a parvenit o petiţie din partea unui consumator care s-a plâns că pe produsele lactate ale unui producător autohton nu mai este indicată data de producere, ci doar termenul de expirare. ANSA va verifica toate circumstanţele care au determinat producătorul să recurgă la această modalitate de marcare.

În prezent legislaţia naţională obligă producătorii să indice pe produs data de fabricare şi de expirare. Producătorii care nu se conformează legislaţiei sunt pasibili de pedeapsă. În adresa acestora sunt expediate prescripţii, iar în cazul în care neconformităţile nu sunt înlăturate, aceştia riscă să-şi piardă autorizaţia de activitate

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *